FAQ

Često postavljena pitanja

Da li se moram registrovati da bih kupovao sa Dobre ponude?

Ne, nije potrebna prethodna registracija. Trenutno, za korišćenje ponuda sa našeg sajta dovoljno je da odete kod naših partnera i kažete da ste korisnici Dobre Ponude. Ali, registracija je korisna jer vam omogućava da sačuvate određene ponude, kao i da primate specijalne ponude na vašu email adresu.

Kome plaćam proizvod/uslugu koju želim kupiti?

Sve proizvode i usluge koje se nalaze na Dobroj Ponudi plaćate direktno našim partnerima, tj pravnim licima od kojih kupujete. Dobra Ponuda ne posreduje u plaćanju.

Koliko puta mogu iskoristiti jednu ponudu?

Ponude koje se nalaze na Dobroj Ponudi možete koristiti neograničen broj puta, ako u samoj ponudi nije drugačije određeno. Neke ponude ćete moći kupiti ograničen broj puta, no to su izuzeci i u samoj ponudi će biti naznačeno.

Da li je potreban minimalan broj kupovina da bi ponuda bila važeća?

Načelno, ne. Ponude će biti aktivne bez obzira na broj kupovina, što je još jedna prednost Dobre Ponude. Određene ponude će, zbog svoje prirode, zahtijevati minimalan broj kupovina. To su npr. slučajevi kada se radi o grupnoj aktivnosti pa je neophodno učešće min. 6 osoba. I u ovim slučajevima Dobra Ponuda će nastojati da se pronađe rješenje, kako bi naši korisnici iskoristili željenu ponudu.

Trajanje prikazanih ponuda?

Svaka ponuda će imati prikazano vrijeme trajanja, tj u kom periodu je možete iskoristiti.

Ponude najčešće traju 15 ili 30 dana.

Mogu li ponudu pokloniti nekome?

Naravno! To možete učiniti tako što ćete kupiti ponudu naših partnera i rezervisati je na ime osobe kojoj poklanjate. Ta osoba treba samo otići i predočiti svoju rezervaciju i dobiće vaš poklon. 😉

Imate pitanje na koje vam nismo odgovorili? Pišite nam na info@dobraponuda.ba i odgovorićemo vam.

Newsletter